Menu Sluiten

Wat kun je zelf doen bij energiebesparen?

Als ondernemer sta je voor de uitdaging om jouw bedrijf te verduurzamen en efficiënter om te gaan met energie. Het verduurzamen van je bedrijf is cruciaal.

Het bespaart kosten, versterkt je concurrentiepositie en toont maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is een investering in een schonere toekomst, zowel voor je bedrijf als voor de wereld.

Maar waar begin je? Hoe pak je dit aan? Je hebt vast al nagedacht over hoe je jouw bedrijfspand kunt verduurzamen. Misschien denk je aan zonnepanelen, een warmtepomp of verbeterde isolatie. Maar hoe weet je welke maatregelen geschikt zijn voor jouw pand? En hoe zorg je ervoor dat je energierekening omlaag gaat, en je kunt blijven groeien? Bij DOE-Rivierenland begrijpen we deze vragen maar al te goed, en daarom staan we klaar om je te helpen. De wereld van energie is complex geworden. Netcongestie en nieuwe aansluitingen vormen komende jaren een grote uitdaging voor ondernemers. In de praktijk betekent dit dat er te weinig energie beschikbaar is: geen laadpalen voor je wagenpark en geen uitbreidingen van je onderneming. Dit is geen goed nieuws. DOE helpt je bij wat er wel mogelijk is. Samen bekijken we welke keuzes je kunt maken en wat de kosten en voordelen zijn.

VRAAG HET GRATIS DOE-HET-ZELF-PAKKET AAN!

Voor de ondernemers die graag zelf de touwtjes in handen hebben, hebben we het DOE-het-zelf pakket samengesteld. Hiermee krijg je alle benodigde tools en informatie om zelf aan de slag te gaan. Met een P1-dongle t.w.v. 40 euro kun je bijvoorbeeld meten welke bronnen veel energie verbruiken, zodat je gericht actie kunt ondernemen. Deze word je in Rivierenland gratis aangeboden. Daarnaast bieden we informatieve webinars, kennisdossiers en handige tips om jouw bedrijf te verduurzamen. Met het DOE-het-zelf pakket ben je altijd goed geïnformeerd en uitgerust om zelf aan de slag te gaan. Maar als je toch nog hulp nodig hebt, staan we altijd voor je klaar. DOE-Rivierenland is jouw centrale aanspreekpunt voor energieadvies en ondersteuning, speciaal gericht op kleine tot middelgrote MKB-bedrijven.

Je kunt het DOE-het-zelf-pakket aanvragen via doe-rivierenland.nl/doe-het-zelf-pakket.

Kolom in Ondernemersbelang.