Menu Sluiten

DOE het zelf pakket

Zelf aan de slag met energie besparen met het DOE-het-zelf pakket

Als onderdeel van dit pakket krijg je alle benodigde tools en informatie om zelf aan de slag te gaan als ondernemer.

Het DOE-het-zelfpakket bevat een P1-dongle, informatieve webinars, uitgebreide kennisdossiers waaronder '10 tips om energie te besparen', gedetailleerde informatie over zonnepanelen, de informatieplicht en label-C. Ook krijg je toegang tot de volledige Erkende Maatregelenlijst (EML) met uitleg en voorbeelden, en ontvang je regelmatig nieuwsberichten met de laatste ontwikkelingen in de regio Rivierenland.

 

Met dit pakket ben je altijd goed geïnformeerd en uitgerust om zelf aan de slag te gaan!

Waaruit bestaat het DOE-het-zelf pakket?

1. Meten is weten met een P1 meter

Zorg dat je inzicht hebt in het verbruik van je bedrijf. Dit kan met een energiemonitoringssysteem. Zo weet je welke maatregelen daadwerkelijk verschil zullen maken binnen je bedrijf. Daarnaast werkt het erg motiverend als je het energieverbruik naar beneden ziet gaan.

Benodigdheden: Een ‘slimme meter’, een kleinverbruikaansluiting (3 x 80 ampère) en een P1-meter. Hiermee kun je meten wat in jouw bedrijf het meeste energie verbruikt.  De P1-meter kun je zelf aanschaffen of door het DOE-het-zelf-pakket aan te vragen, zie hieronder.

 

Bedrijven met een zwaardere aansluiting hebben een contract met een meetdienst. Dit is verplicht. Hier werkt de P1- energie meter niet. Vraag deze data op. Je betaalt ervoor en het geeft je inzicht in je energieverbruik.

2. Webinars, informatiedossiers en tips

Naast de P1 meter krijg je ook tips, informatiedossiers en toegang tot webinars als onderdeel van het DOE-het-zelf pakket.

Vraag het DOE-het-zelf-pakket aan