Menu Sluiten

DOE Rivierenland gepresenteerd aan energieadviseurs

Op 17 november organiseerde VNO-NCW Midden en DEB.nl een lunchbijeenkomst voor energieadviseurs bij S-TEC in Tiel. Martin Kloet opende de bijeenkomst en presenteerde het programma.

DEB.nl, gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is hét platform voor ondernemers die energie willen besparen. In samenwerking met partner REE, brengt DEB.nl overzichtelijke en complete informatie naar ondernemers.

Frank Korenman behandelde de informatieplicht energiebesparing. Slechts 7.500 ondernemers voldeden aan de plicht, terwijl 90.000 werd verwacht. DEB.nl biedt gratis webinars aan en bereikt ondernemers via het netwerk van MKB Nederland en VNO-NCW, met ondersteuning van RVO.

DEB.nl, een platform voor betrouwbare informatie en contacten tussen ondernemers en energieadviseurs, vereist dat geregistreerde adviseurs verplichte cursussen volgen.

Via de QuickScan kunnen ondernemers zelf bepalen of ze voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Het platform blijft evolueren, met geüpdatete taxonomieën voor energieadviseurs en een aankomende live contact helpdesk.

DEB.nl publiceert regelmatig begrijpelijke kennisdossiers om ondernemers te helpen energie te besparen. Regionale energieteams verspreiden deze via hun website en sociale media.

Na de presentatie van DEB.nl kregen 3 regionale energie expertiseteams de kans zich voor te stellen aan energieadviseurs. Als regionaal energieteam, zoals DOE Rivierenland, hebben we een uitgebreide pool van betrouwbare energie-experts verzameld. Hierdoor kunnen we, via korte lijnen, heldere informatie en concrete oplossingen bieden voor een breed scala aan energiebesparende oplossingen, soms zelfs op nichegebieden.

Jan Straatman, programmamaker van Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek, ging dieper in op het regionale energieteam dat actief is in de Achterhoek. Ze richten zich op het integreren van duurzaamheid in de strategie van bedrijven in de regio. Meer informatie over DO-Achterhoek is hier te vinden.

Daarna nam onze eigen Alexander van Setten het woord. Als programmamanager van DOE (Duurzaam Ondernemers Energieteam) Rivierenland wordt DOE-Rivierenland op 22-11-2023 officieel gelanceerd tijdens een VNO-NCW Midden bedrijfsbezoek aan CB in Culemborg. DOE-Rivierenland fungeert als een energieloket specifiek gericht op ondernemers in de gemeenten Buren, Culemborg, West-Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel en Maasdriel.

Boy Peters, accountmanager bedrijven van REE, sloot de bijeenkomst af door meer informatie te geven over wat het REE inhoudt en welke ondernemers bij ons kunnen aankloppen. “Elke organisatie met een KVK-aansluiting in Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar kan bij REE aankloppen” aldus Boy. “Op de een of andere manier kunnen wij hen helpen”. Meer informatie over REE vindt je hier